spot_img

WTCC. Primul pole pentru BMW în acest sezon

In aceasta dupa-amiaza am putut urmarii impreuna calificarile contand pentru a 7-a runda din calendarul WTCC 2011.

Vom incepe cu rezumatul primei sesiuni de calificari.

Q1: O sesiune extrem de interesanta. Multi dintre pilotii de top au reusit sa intre in TOP10 chiar in ultimele secunde. O scurta ploaie le-a dat peste cap planurile multora dintre piloti.

Majoritatea pilotilor au iesit cu gume pentru asfalt uscat, insa la doar cateva minute dupa startul calificarilor  ploaia s-a facut aparitia si au existat multe derapaje si incursiuni in zona de degajare. Din fericire nici o masina nu a fost avariata.

Cu aproximativ 10 minute inainte de finalul sesiunii in TOP10 erau nici mai mult nici mai putin decat 7 piloti independenti, acest lucru s-a schimbat dramatic in ultimele secunde.

Timpul de referinta a fost stabilit de Yvan Muller el fiind urmat de catre cei doi coechipieri de la Chevrolet. Insa cel mai important eveniment este acela ca Tom Coronel s-a clasat pe locul 10 si va pleca din pole-position in cursa secunda, iar pilotii de temut de la Chevrolet sunt destul de departe. Este posibil sa asistam la a doua cursa din acest campionat castigata de altcineva in afara de trio-ul Chevrolet.

Din pacate Dahlgren, care a mers foarte bine in testele de azi si de ieri nu a reusit sa intre in Q2 clasandu-se de abia pe 19. Alte absente importante din Q2 au fost Tarquini si Norbert Michelisz.

Clasament Q1

Q2: Din pacate in Q2 nu au existat surprize, iar  „armata albastra” a dominat. Cel mai rapid pilot a fost Yvan Muller urmat la o diferenta mica de Rob Huff si de Alain Menu.

Al 4-lea timp a fost stabilit de catre Tiago Monteiro, iar pe 5 s-a clasat Colin Turkington.

Clasament Q2

Maine vom putea urmarii cele doua curse in direct dupa cum urmeaza:

– Cursa 1 – 13:45 pe Eurosport International

– Cursa 2 – 16:00 pe Eurosport 2

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- FII CALM LA VOLAN -
15,338FaniÎmi place
703CititoriConectați-vă
1,460AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -
- Brașov Amanet Auto-spot_img

Parteneri Autostiri