spot_img

Bucovina Off-Road Challenge 2011 şi-a desemnat câştigătorii

Gura Humorului, 22 mai 2011 – Bucovina Off-Road Challenge 2011 si-a desemnat câstigătorii duminică 22 mai, la Gura Humorului, după trei zile de competitie la care au participat peste 50 de echipaje înscrise la trei categorii: Extrem, Open si Standard.

Prima zi de concurs a adus nori de ploaie care au pus la încercare atât abilitătile si conditia fizică a echipajelor cât, mai ales, dotările si rezistenta masinilor.

Ziua a doua, desi pe vreme frumoasă, a fost practic ziua cu cele mai multe abandonuri atât la Open, cât si la Extrem .

O figură interesantă si apreciată de public a făcut-o echipajul Remy Coutourier/Stefan Humă, pe Dacia Duster, clasat la Open pe locul 11 în clasamentul etapei, cu o masină la care tehnicienii uzinei argesene au avut ambitia să păstreze motorul de la modelul de serie (1,5dCI, 105 CP).

Ziua a doua de concurs s-a încheiat cu decernarea premiilor pentru ”haiosii” competitiei , urmată de un concert al formatiei PUBLIKA.

Duminică, în ziua a treia, pe o vreme superbă, sute de spectatori au asistat la proba Trial. Au intrat in concus 24 echipaje, pe un traseu scurt, dar dificil, in apropierea telescaunului de la pârtia de schi Soimul din Gura Humorului, iar câtiva concurenti a fost aplaudati la scenă deschisă.

Interesul publicului s-a concentrat pe două echipaje de la Extrem, Costel Căsuneanu/Zani Maurilio si Fiko Istvan /Miko Istvan, pe care – situatie mai rar întâlnită în offroad – le-au despărtit doar 2 minute în clasamentul general, după două zile de traseu în care masinile lor s-au tinut foarte aproape una de cealaltă. Trialul avea să decidă hotărâtor învingatorii după ce Căsuneanu/Zani Maurilio au scos cel mai bun timp iar echipajul Fiko Istvan/Miko Istvan a parcurs neregulamentar una dintre cele cinci porti de pe traseu.

Proba de Trial a fost marcată si de o spectaculoasă ”tumbă” în urma căreia masina echipajului 151 Gelu Suciu/Dan Blaga va avea nevoie de interventii mecanice consistente.

În premieră pentru Bucovina Off Road Challenge, toate echipajele au fost permanent monitorizate, din minut în minut, cu ajutorul unui sistem de urmărire GPS-GPRS, recent achiziţionat de Comisia Nationala de Off-Road din cadrul Federaţiei Române de Automobilism Sportiv (FRAS) şi pus la dispoziţia organizatorilor etapei.

”Deşi am pus sistemul în funcţiune doar cu o noapte înaintea începerii competiţiei, a fost un test tehnic reuşit. La secretariat, am putut ţine permanent sub observaţie echipajele pe ecranul unui computer, iar cu ajutorul comunicaţiilor mobile din teren am ştiut permanent unde să intervenim rapid şi precis în cazul în care cineva s-ar fi rătăcit prin pădure şi ar fi avut nevoie de ajutor. Probabil, sistemul de monitorizare va fi imbunatatit si adaptat la nevoile competitionale, iar folosirea lui va spori gradul de siguranţă al competiţiilor de offroad”, a explicat directorul concursului, Gabriel Rasty Petzalis, membru in Comisia Nationala de Off-Road a FRAS. Sistemul de monitorizare va fi folosit la toate etapele ale Campionatului National de Off-Road.

Campania FaceBORC. Pentru a marca 5 ani de existenţă a competiţiei, clubul bucovinean a lansat cu succes noua sa pagină de Facebook şi campania ”Dă-te cu noi pe FaceBORC”. O echipă de comunicare a asigurat informaţii, imagini  şi clipuri proaspete din traseu, pentru toţi cei care au vizitat pagina de Facebook a clubului şi au dorit să simta la cald pulsul competitiei si sa afle noutăţi despre evoluţia  echipajelor.

Galerie poze: https://picasaweb.google.com/razvanutza/BucovinaOffroadChallenge2011#

Detalii la: http://www.facebook.com/bucovinaoffroad

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- FII CALM LA VOLAN -
15,332FaniÎmi place
703CititoriConectați-vă
1,450AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -
- Brașov Amanet Auto-spot_img

Parteneri Autostiri