spot_img

Tess Rally 2012 – sezonul competitional debuteaza la Brasov

Caravana Campionatului National de Raliuri Dunlop (CNRD) ia startul de la Brasov

Caravana Campionatului National de Raliuri Dunlop (CNRD) ia startul si in 2012 de la Brasov, cu Tess Rally, competitie devenita traditie pentru debutul sezonului competitional organizat sub egida Federatiei Romane de Automobilism Sportiv (FRAS).

Cu o lungime totala de peste 300 de kilometri, din care 113.5 km impartiti in 8 probe speciale de concurs, etapa brasoveana da startul CNRD cu dreptul, avand pe lista de inscrieri 59 de echipaje- cu 5 mai multe decat anul trecut.

Recordul etapei il reprezinta cele 5 echipe aflate pe lista de inscrieri:

BCR Leasing, Jack Daniel’s, Napoca Rally Academy, SRC Rally Team si Environment Sport Development (ESD) care vor urca pe podium in functie de rezultatele obtinute in concurs de echipajele care le formeaza.

Competitiile monomarca continua si in 2012

In plus, competitiile monomarca Cupa Dacia si Citroen Racing Trophy continua si in 2012, astfel incat miza etapei creste si din acest punct de vedere pentru sportivii care concureaza cu Dacia Logan si, respectiv Citroen C2 R2 Max si Citroen DS3.

Startul Tess Rally se da din Livada Postei

Se anunta un spectacol cum nu s-a mai vazut de mult, mai ales ca startul Tess Rally se da din Livada Postei, iar prima proba speciala este Poiana, in urcare, pentru prima data dupa cinci ani.

Lupta pentru titlu se va da de la volanul unor masini foarte puternice:

Campionul national en-titre, Valentin Porcisteanu, incepe sezonul cu un Mitsubishi Evo 10 R4, la fel ca Gergo Szabo si Csaba Spitzmuller.

Marco Tempestini si Bogdan Marisca vor concura cu cate un Subaru Impreza R4, in timp ce brasoveanul Dan Girtofan va incepe sezonul cu o superba Skoda Fabia S2000 O supriza placuta o reprezinta si inscrierea fostului vicecampion mondial de raliuri, francezul Francois Delecour, care va pilota Renault Megane de clasa 3 si care si-a propus sa fie prezent la toate etapele din CNRD 2012.

Date tehnice Tess Rally 2012

Suprafata: asfalt 100 % Lungime totala: 303,45 km Lungime probe speciale: 113,5 km (37,4%) PS 1: Poiana Brasov – 10,4 km PS 2 :Brasov Rally Show (superspeciala): 1,2 km PS 3: Paraul Rece 1: 14,5 km PS 4: Rasnov – 8 km PS 5: Babarunca – 28,1 km PS 6: Cheia – 27,8 kmi PS 7: Paraul Rece 2 – 14,5 km PS 8: Poiana – 9 km

Prima etapa a Campionatului National de Raliuri – Dunlop, este o competitie organizata sub egida Federatiei Romane de Automobilism Sportiv, cu sprijinul Consiliului Local si al Primariei Municipiului Brasov, si este sustinuta de: Parteneri oficiali: TESS Brasov, distribuitor Audi si Volkswagen, Lubexpert Romania, distribuitor Mobil 1 si Aro Palace

Partener asociat: Dunlop – sponsor oficial al Federatiei Romane de Automobilism Sportiv. Parteneri: Olmedo – piese auto, Turbocar Serv, P&P Brasov, Restaurantul Good Life Brasov, Pell Collection. Tess Rally 2012 are loc datorita sprijinului acordat de RAT Brasov, Serviciul de Politie Rutiera Brasov, Serviciul de Politie Rutiera Prahova, Inspectoratul Judetean de Jandarmi Brasov, Gruparea Mobila de Jandarmi Brasov, Inspectoratul Judetean de Jandarmi Prahova, Inspectoratul Judetean pentru Situatii de Urgenta Brasov, Inspectoratul Judetean pentru Situatii de Urgenta Prahova.

Parteneri media organizator : Zile si Nopti, KISS FM , RTT Brasov, Radio DJ, AutoRally Magazin, www.autorally.ro

Sursa: comunicat FRAS – Elena HIRTAN purtator de cuvant

Related Articles

1 COMENTARIU

  1. excelent articolul, sunt absolut siderat, insa nu pot sa nu constat marele defect…lipsa fotografiilor de calitate

    deja majoritatea site-urilor concurente au postat in timp real fotografii cu desfasurarea evenimentului

    de exemplu, fotografia cu iesirea in decor de pe drumul poienii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- FII CALM LA VOLAN -
15,333FaniÎmi place
703CititoriConectați-vă
1,450AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -
- Brașov Amanet Auto-spot_img

Parteneri Autostiri